FUNCTIONALITY FOR A GROWING FAMILY, SWAN HILL

DESIGN BRIEF | Lounge suite for a large living area

Swan Hill, April 2018

This design brief centered on a young family with three young boys in the need of a lounge suite for their new home.

The large functional living area will eventually play host to a tv viewing area, dining area and kids play area, but the first project was the purchase of a comfortable lounge suite. The requirements for the lounge suite included it be child friendly, heavy enough that the young boys couldn't push around on the polished concrete floor, be comfortable enough to fit guests and really just work well within the large space.

For these reasons we chose to work with one of our Melbourne based furniture labels. All work is done in house and the quality is second to none. With warranty on the frame, foam and fabric choices, we knew we had a winner. In regards to fabric, we chose our popular Warwick Eastwood in Tan - a well wearing take on leather for a fraction of the price, and the colour brought out the flecks in the concrete flooring.

With more to come, we can't wait to see what happens with this home!

Have a look at our before and after photos.

BEFORE

AFTER